Skip to main content

Expo Da Vinci

De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever

Over

Genie? Zei u Genie?

Meer dan 500 jaar scheiden het heden van de tijd van Leonardo da Vinci ... De man die schreef: "Ik ben van plan een onuitwisbare herinnering achter te laten in de gedachten van anderen", werd in 1452 geboren in het kleine dorpje Vinci in Toscane. Zijn hele leven lang probeerde hij de wereld om hem heen te begrijpen door observatie en experimenten. Met een niet aflatend ijver heeft hij zich aan elke discipline gewaagd. Hij was onder andere uitvinder, architect, theoreticus, schilder, anatoom en wiskundige ... Da Vinci was een van de grootste genieën uit de geschiedenis!

Leonardo da Vinci stierf op 2 mei 1519, op 67-jarige leeftijd, in het Château du Clos Lucé in Amboise. Drie jaar eerder kreeg Leonardo een uitnodiging van de Franse koning François I om naar Frankrijk te komen. De koning beschouwde hem als zijn geestelijke vader en overlaadde hem met geld en onderscheidingen. Op 23 april 1519 voelde Leonardo zijn einde naderen. Hij schreef zijn laatste wil en testament en benoemde zijn trouwe leerling tot enige testamentuitvoerder en belangrijkste erfgenaam van zijn werk.

Was Leonardo zich ervan bewust dat hij een artistieke en wetenschappelijke erfenis naliet die zijn weerga in de geschiedenis van de mensheid niet kende? Wat blijft er 500 jaar na zijn dood van hem over? Hoe slaagde hij erin om zo'n indruk op de wereld achter te laten? Hoe slaagde hij erin om met slechts twintig schilderijen een revolutie teweeg te brengen in de kunstgeschiedenis? Deze tentoonstelling neemt u mee terug in de tijd om meer te weten te komen over de zoektocht van deze man om de geheime wetten van de natuur te ontdekken ...

 

Da Vinci

Datum

Van 24 Februari 2024 tot 30 Juni 2024

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

04 / 224 49 38

Socials

Een fascinerend genie

De tentoonstelling begint met de legende van Leonardo da Vinci en het succes van de werken die hij de mensheid naliet, eerst de Mona Lisa en daarna de Salvator Mundi, het duurste schilderij ter wereld. Bezoekers worden meegenomen naar 2017, naar het moment waarop de hamer van de veilingmeester bij Christie's in New York naar beneden slaat om het schilderij voor 450 miljoen dollar te verkopen...

Iedereen kent de beroemde Mona Lisa in het Louvre ... Van New York tot Tokio, van Moskou tot Bali, van Oslo tot Sidney ... De Mona Lisa is een absoluut icoon van de kunstgeschiedenis, het meest bezochte en becommentarieerde werk ter wereld, altijd ongrijpbaar met een blik die ons overal volgt, schijnbaar eeuwig en vol mysteries!

Alle codexen van Leonardo da Vinci samen tentoongesteld

De tentoonstelling toont de volledige collectie van alle codexen van Leonardo da Vinci, die in de 20e eeuw in zeer beperkte oplage uitgegeven werden. Bezoekers kunnen vol bewondering kijken naar de tekeningen die geselecteerd zijn uit de 7.000 pagina's van de werken van de meester die vandaag de dag nog steeds bewaard zijn gebleven. Ze bevatten een schat aan reflecties en schetsen over uiteenlopende domeinen als geologie, optica, anatomie, wiskunde, mechanica, natuurkunde en astronomie. De tentoonstelling besteedt met name aandacht aan de codexen Arundel, Atlanticus en Leicester, waarvan niemand minder dan Bill Gates de eigenaar is.

Openingstijden / Prijzen

Openingstijden buiten de schoolvakanties :

Gesloten op maandag
Open van dinsdag tot zondag van 10u tot 19u (kassa > 17u30)

Openingstijden tijdens schoolvakanties en feestdagen :

Dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur (kassa > 17.30 uur)

 • Volwassen
  17€
 • Senior (+65)
  15€
 • 7-18 jaar + studenten
  11€
 • 0-6 jaar
  Gratis
 • PBM
  10€
 • Artikel 27
  1.25€
 • Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen)
  50€ (+6€/extra kind)
 • Schoolgroep (>15pers.)
 • Groep (>15pers.)
C'est ici que ça se passe

Uw bezoek voorbereiden

Toegang

Kom met de trein!

Met de auto? De parking NMBS Luik Guillemins staat tot uw beschikking.

Opgelet: van 01/05 tot 05/05 is de parking P1 gesloten (P3 blijft toegankelijk). 

Scholen

Se préparer