Skip to main content

Europa Expo,

Passeur
d'émotions

Passagier
van emoties

Onze ambitie? Belgisch en internationaal erfgoed promoten via originele scenografi eën op menselijke schaal.

Onze kracht? Onderdompeling. Dankzij opvoeringen die zo echt zijn als het leven, maken wij er een erezaak van om mythische, exclusieve en zelfs onuitgegeven voorwerpen uit de vier windstreken te promoten.

  • Liège Guillemins : 21.04 > 01.10.23

  • Luik Guillemins : 24.02 > 03.11.24


Da Vinci

De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever

Meer dan 500 jaar scheidt ons van Leonardo da Vinci. Gedurende zijn hele leven probeerde hij de wereld om hem heen te begrijpen, door te observeren en te experimenteren. Hij probeerde elke discipline uit met een niet aflatende ijver. Hij was uitvinder, architect, theoreticus, schilder, anatoom, wiskundige… Hij was één van de grootste genieën uit de geschiedenis!

De tentoonstelling strekt zich uit over meer dan 2.000 m² en wil nagaan waarom hij vandaag nog steeds wordt beschouwd als een van de grootste genieën uit de geschiedenis, erkend in zoveel domeinen. De tentoonstelling richt zich op drie facetten van zijn nalatenschap: kunst, techniek en, nog verrassender, gastronomie.

Blader door de complete collectie codices van Leonardo da Vinci, ontdek reconstructies van zijn revolutionaire machines en verken zijn culinaire uitvindingen. Een unieke ervaring die de buitengewone diversiteit van dit visionaire genie onthult.

Exposition à venir
  • Lyon - april 2024 > 3 november 2024

  • Lyon - Avril 2024 > 3 novembre 2024


I Love Japan on tour

Een wandeling door een Japan rijk aan eeuwenoude tradities

Dompel jezelf onder in een meeslepende reis die alle hoeken van de Japanse archipel aandoet.

  • Lyon - Sept 2022 > Juin 2023

  • Lyon - Sept 2022 > Juni 2023


Toutankhamon On Tour

-  Wat ziet u?

- Wonderen!

LORD CARNARVON & HOWARD CARTER 26 NOVEMBER 1922

Een meeslepende en unieke reizende tentoonstelling. Wandel door de geschiedenis en dompel jezelf onder in een unieke en onvergetelijke ervaring!

Opening op 24.02.23 - Luik Guillemins

Expo Da Vinci

Vanaf 24 februari 2023 nodigen wij u uit om Leonardo da Vinci te ontdekken via meeslepende, interactieve en verrassende settings!

IN DIENST VAN DE CULTUUR

Al meer dan 30 jaar

Van TOUT HERGÉ in 1991 tot TOUTANKHAMON, HET ONTDEKKEN VAN VERGETEN PHARON (2020) en meer recent I LOVE JAPAN (2022), een reeks tentoonstellingen die in totaal meer dan 3.500.000 bezoekers uit binnen-en buitenland hebben getrokken.