LAATSTE COVID-MAATREGELEN VAN KRACHT

DE WAALSE REGERING HEEFT BESLOTEN HET GEBRUIK VAN HET COVID SAFE TICKET (CST) VOOR ALLE BURGERS MEER DAN 16 JAAR UIT TE BREIDEN TOT HET HELE WAALSE GEWEST, WAARVOOR DE CULTURELE SECTOR DEEL UIT MAAKT. EN DIT VANAF 01 NOVEMBER 2021. HET IS BELANGRIJK OP TE MERKEN DAT ONDER DE 16 JAAR  DEZE MAATREGEL NIET VAN TOEPASSING ZAL ZIJN.

Wat betreft het masker, het blijft verplicht vanaf de leeftijd van 6 jaar op plaatsen die worden gecontroleerd door het Covid Safe Ticket.

UW RESERVERING IS DUS ALTIJD GELDIG EN UW BEZOEK IS MOGELIJK, MAAR ELKE DEELNEMER MOET EEN GELDIG COVID SAFE TICKET BIJ DE BINNENKOMST VAN DE TENTOONSTELLING VOORSTELLEN.

Wat is het Covid Safe Ticket? :

Het ticket maakt gebruik van het principe van het digitale covid-certificaat van de Europese Unie.

Om het te krijgen, moet u in orde zijn met een van deze voorstellen:

1 / een dubbele vaccinatie geldig vanaf de 14 dag na de tweede dose;
2 / een negatieve 48-uurs PCR-test;
3 / een attest dat een herstel bevestigt en dat minder dan zes maanden oud is;
4 / een snelle antigene test, in het bijzijn van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, waarvan het resultaat negatief is (maximaal geldig vanaf het moment van het staaltje + 1 dag).

Hoe krijg ik het? :

Net als het Europees Digitaal Certificaat werkt het Covid Safe Ticket door middel van een QR-code om te presenteren met uw smartphone, via de applicatie "CovidSafeBE".

Het is ook mogelijk om dit attest af te drukken via de websites: myhealthviewer.be; masanté.be of burgerprofiel.be. Om ze digitaal te verkrijgen, heeft u uw identiteitskaart, de bijbehorende pincode en uw kaartlezer nodig (of rechtstreeks via de itsme-applicatie).

Het Covid Safe Ticket en het uitgeprinte vaccinatiebewijs kunnen op verzoek per post naar u worden opgestuurd. U dient rekening te houden met een wachttijd van een week tussen bestellen en ontvangen. Neem hiervoor contact op met het helpcentrum in de regio waar u bent ingeënt:

Voor Brussel: 02 214 19 19 (van 9.00 tot 17.30 uur op weekdagen en van 10.00 tot 17.30 uur in het weekend)

Voor de Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (van 9u tot 19u van maandag tot zaterdag)

Voor Vlaanderen: 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur)

Voor de Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (van 9 tot 17 uur op weekdagen)


Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2019 EUROPA EXPO. ALL RIGHTS RESERVED