In 1922 dringen Howard Carter, een Engelse archeoloog, en Lord Carnarvon, zijn steenrijke geldschieter, in de Vallei der Koningen voor het eerst sinds 3200 jaar binnen in het onaangetaste graf van de farao Toetanchamon. Een eeuw later kunt ook u afdalen in het beroemdste graf ter wereld en met eigen ogen bewonderen waar Howard Carter zo door gefascineerd was!  

Ontdekken : Haal uw archeologenpak vanonder het stof!

Dompel u onder in grandioze decors met tal van unieke voorwerpen. Een van de pronkstukken is het graf van de jonge farao Toetanchamon dat met de technieken van de Oude Egyptenaren tot leven is gewekt. Ervaar met uw eigen ogen wat Howard Carter te zien kreeg.

De tentoonstelling heeft ook twee wereldpremières in petto:

Een van de koninklijke paleizen in Amarna De werkplaats van Thoetmoses, de befaamde koninklijke beeldhouwer van de buste van Nefertiti, de moeder van Toetanchamon.

Hoe is het graf ontdekt? Hoe was het leven onder het bewind van de farao? Hoe zit het met het mysterie rond zijn dood? Op al deze en andere vragen krijgt u een antwoord tijdens deze tentoonstelling met verbluffende decors en originele stukken van een onberispelijke kwaliteit.

 

Het Oude Egypte zoals u het nog nooit te zien kreeg!

Een ongezien niveau van precies en historische betrouwbaarheid!

De onschatbare bijdrage van het koninklijk paleis

Naast de steun van de Hoge Bescherming van de Koningin, leende het koninklijk paleis voor het eerst een collectie voorwerpen en foto’s uit die koningin Elisabeth uit Egypte meegenomen had.

242 voorwerpen uit de werkplaatsen van het Egyptisch Museum in Caïro

Alle voorwerpen uit het graf van Toetanchamon zijn nagemaakt door gespecialiseerde vakmensen om het graf te laten zien zoals het door Howard Carter gevonden werd. Er komen 242 voorwerpen uit de werkplaatsen van het Egyptisch Museum van Caïro, erkend door het Egyptische Ministerie van Oudheden.

Koop uw ticket online en profiteer van een voordeeltarief. Mijn ticket online kopen.

Bewonder honderden originele voorwerpen uit internationale musea en prestigieuze privécollecties!

Het avontuur van de ontdekking

Dit deel vertelt het verhaal van de ontmoeting tussen de archeoloog Howard Carter en zijn financier Lord Carnarvon. Er wordt ook dieper ingegaan op de archeologische aanwijzingen en gebeurtenissen die geleid hebben tot de ontdekking van het graf op 22 november 1922.

Het graf en de opgravingen

Deze ruimte neemt ons mee in het graf van Toetanchamon en toont ons hoe Carter en zijn team er tien jaar over deden om het graf leeg te halen. Er wordt eveneens een zaal gewijd aan de analyse van bepaalde voorwerpen uit de opgravingen die het leven van de farao in kaart brengen.

Het Egypte van Toetanchamon

In het derde deel van de tentoonstelling wordt u ondergedompeld in de historische en geografische context waarin Toetanchamon en zijn tijdsgenoten geleefd hebben. Er wordt stilgestaan bij bepaalde elementen uit zijn leven, zijn heerschappij en zijn overlijden. De thema’s houden verband met het dagelijkse leven en de werking van de samenleving.

De nasleep van de ontdekking

In dit deel wordt er aandacht besteed aan de gebeurtenissen na de ontdekking van het graf en de directe en indirecte impact op de politiek, de egyptomanie (Tout-mania) en de Belgische egyptologie (koningin Elisabeth en Jean Capart).

De allerbeste wetenschappers

De bijdrage van een aantal topwetenschappers zet het internationale karakter van deze tentoonstelling extra in de verf.

Twee grote namen leiden de wetenschappelijke kant van het project:

DIMITRI LABOURY, onderzoeksdirecteur aan het F.R.S-FNRS en assistent-hoogleraar kunstgeschiedenis en archeologie van het Oude Egypte aan de Universiteit van Luik. Als specialist in de materie schreef hij een belangrijke biografie over Achnaton die als een autoriteit geldt.

SIMON CONNOR, voormalig conservator van het Museo Egizio van Turijn en onderzoeker aan het Metropolitan Museum of Art van New York. Momenteel voert hij onderzoek aan het F.R.S. - FNRS en is hij als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Luik.

Achetez votre ticket en ligne et bénéficiez d'un tarif avantageux.


© 2019 EUROPA EXPO. ALL RIGHTS RESERVED