''binnenkort''

Loop door de geschiedenis,

Duik in het hart van een unieke

en onvergetelijke ervaring!

De online ticket garandeert toegang tot de tentoonstelling

Talrijke ARCHEOLOGISCHE OBJECTEN uit grote musea, of uit prestigieuze internationale privécollecties die niet bekend zijn bij het grote publiek, ondersteunen de teksten die de verschillende facetten schetsen van het dagelijkse leven tijdens de 18e Dynastie van Egypte (-1550 tot -1292).

HET GRAF VAN TOETANCHAMON wordt gereconstrueerd met een uitzonderlijke reeks van originele copies gerealiseerd door de Ateliers van het Egyptisch ministerie voor Oudheden. De bezoeker staat zo oog in oog met het graf zoals het door Carter werd ontdekt in 1922.

  • Une exposition d’une importance inédite en Belgique

  • Des pièces originales exposées au public pour la première fois

  • Des répliques issues des Ateliers du Ministère des Antiquités égyptiennes

  • Une production d’envergure internationale

  • Une conception à couper le souffle 

Expo Toetanchamon


De ontdekking van de vergeten farao


Naar aanleiding van de opgraving van het graf van Toetanchamon, gaan we op reis naar de fascinerende zoektocht van HOWARD CARTER, de Britse archeoloog wereldberoemd door de meest mythische ontdekking van de archeologische geschiedenis.

Deze buitengewone tentoonstelling, ontworpen door EUROPA EXPO, combineert wetenschappelijk en archeologisch onderzoek met een narratief parcours. Ze vertelt het leven tijdens de heerschappij van Toetanchamon, de dood van de Koning en de fascinatie die hij vandaag nog steeds uitoefent. Een unieke kans om de geschiedenis te ontdekken van de bekende archeoloog Carter en de passie van Koningin Elisabeth voor Egypte.

Une expérience immersive

Subtil mélange entre ludique et didactique, entre immersion et narration, des décors respectueux de la réalité historique partagent le devant de la scène avec des espaces muséographiques exposant des objets antiques d’une grande beauté.

Europa Expo